torsdag 29 juni 2023

Sillian - Val Gardena 2137 m - Pai (Lago do Garda)

 Idag blev det bergsklättring… med bilen. Vi började dagen med stor frukost, sedan någorlunda snabb LFs ing av bilen och iväg mot Cortina. Väl där valde vi en väg vi aldrig åkt innan, över Passa Gardena. Vilka serpentinvägar. Vi fick två rejäla omgångar serpentinvägar där man funderar på hur folk klarar av att köra där. Vi mötte MÄNGDER med cyklister och motorcyklar. Vilken tuff utmaning att köra upp här. Uppe på höjden var det inte mer än mellan 12-14 grader och blåsigt. Riktigt så man frös i shorts och t-shirt. 

Josefin började tyvärr på illa så vi gjorde några stopp för fika och bara andas. Det gick bra i slutändan. Det tog en himla tid att klättra runt o bergen här och vi var äntligen nere vid Bolzano runt 16-tiden. Vi skyndade på med till Rovereto och Teslaladdare. Åh vad skönt med en riktigt enkel snabbladdare!! Vi tog också en fika och fick lite oväntat tilltugg till drickorna vi beställde. Mums. 

Över mot Lago di Garda och till slut hittade vi fram till Residence Gardasee som ligger vid Pai. Grinden in var bara ett hål i muren, kantad av 20 meter höga cypresser och vägen som gud glömde. Vi kom upp (vi hade ju klättringserfarenhet från tidigare idag) och kunde checka in. Stället ser bra ut på pappret men lämnar lite att önska vad gäller underhåll…

Middag i närliggande Castelleto där vi satt bredvid Sheepadoodle Theo. Supersöt 😂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar