lördag 1 juli 2023

Vinprovning i Valpolicella

Idag har vi kört vintur i Valpolicella och började dagen med att hälsa på hos Brunelli. Där hittade vi även mina föräldrar som bott över natten på deras härliga B&B. Så kul att vi kunde sammanstråla här nere. 

Vi smakade på Brunellis goda viner och köpte med oss Corte Cariano, Campo del Maestro, Corvino, Re-Sol (vitt efterrättsvin) och en grappa (hur ska det här gå Kenneth Elfving?!! 😂). 

Vi fortsatte med en tur upp till grannbyn Fumane men det rekommenderade stället var stängt så det blev lite lunch på byn istället innan vi fortsatte. 

Nästa stopp vart längst uppe på berget hos Maragnole där vi var för 8 år sedan. De hade hunnit bygga ny byggnad med torkningsplats, lager och vinprovning på samma ställe. Här fick lite Valpolicella Classico, Amarone och Recioto följa med hem. Barnen roade sig kungligt i Teslan med att spela bilspel så vi fick prova vin i lugn och ro 😂

Sista stoppet blev på ett, för oss, nytt ställe Scriani. Vi fick en jättetrevlig provning av dottern i familjen och föll verkligen för en av deras mousserande viner. Sedan fick även 2 röda varianter följa med hem. Tur det är maken som leker Tetris med packningen!!!

Vi körde sedan ned till Sirmione och checkade in på International hotel & apartments. Visade sig att de samarbetade med ett hotell, Algieri, så man checkade in där och hämtade nyckel och fick sedan köra 400 meter. Tyvärr så fanns ju den utlovade poolen då på hotellet och inte vid lägenheterna. Men, lägenheten var väldigt fin så..!

Vi ville käka middag på ett ställe vi käkade på förra gången vilket resulterade i en 40 minuters promenad ut mot slottet, i spöregn. Till slut stannade vi cirka 200 meter från den tidigare restaurangen och så blev det mat på Pizzeria Erica istället. Vi käkade Tagliata, inte alls dumt. Sedan värsta promenaden tillbaka till hotellet med stopp för glass typ halvvägs. Kort Uno-runda och sedan natti. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar