söndag 25 juni 2023

Bad Oldesloe - Regensburg

 75 mil i bilen blev det idag. Och tro det eller ej, men inte ett klagomål från kidsen 🥰 Vi började dagen på ett lokalt bäckerei med massor med nybakat bröd och mums till. 

Sedan vart det köra, köra, köra. Det blev laddning redan efter 25 minuter för batteriet vart ganska tomt. Både jag och Joel var trötta så vi somnade ganska fort när vi fortsatte. Lunch på en stor rastplatz medans vi laddade och sedan var det dags att boka rum. Jag letade länge på Booking.com innan det blev bestämt Regensburg.

Det blev rum på The Elements Hotell mitt i gamla stan. Vi bokade igen på vägen fram på eftermiddagen via Booking.com. Detta var det billigaste rummet på 1200 spänn och det kan man inte tro när man klev in genom dörren. Vi fick rummet Erde (jord) och hela rummet går i den stilen. Brunt, svart och vitt, naturmaterial och väldigt stort. Vi fick en dubbelsäng och barnen skulle få en bäddsoffa men det visade sig vara två små sängar. Supermysigt. Tyvärr ingen frukost för caféet bredvid är stängt på måndagar. 

Vi fick dock lite problem innan vi kom in i staden då vi inte läst på oss ordentligt. Tyskland har inrättat gröna miljözoner i städerna och då måste man ha ett grönt klistermärke på bilen. Det tar 5-14 dagar att få ett sådant märke hemskickat till sig. Det blev till att parkera utanför den gröna zonen och knalla till hotellet. Inte för att det gjorde något, en vacker tur utmed Donau.

Vi tog en tur i gamla stan och gick förbi den stora domen St.Peter. Den var under ombyggnad och hade ena tornet i paket. Vi gick förbi en Craft beer festival med live musik. Men vi var så hungriga så det blev mat fort på L’Osteria med supergod pizza och pasta. Det var så mycket mat över så vi tog med doggy bag och får ha det till frukost imorgon 😂


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar