måndag 22 juni 2015

Krimml Wasserfälle

Dags för dagstur på Krimml Wasserfälle. Världens 5:e högsta vattenfall ska det tydligen vara. Man börjar att gå vid byn Krimml och då är man cirka 1050 meter över havet. Vattenfallet börjar vid 1460 meter så det är 400 höjdmeter man ska klättra. Enligt skyltarna ska det ta cirka 1 timma och en kvart men det tog lite till. Man fick verkligen kämpa, speciellt på etapp 2.

Fast här märkte vi att de finns de som är ett strå vassare. Det var flera barnfamiljer som gick upp med barnvagn och en hel del som bar sina barn i bärryggsäckar eller liknande. Vi hade fullt sjå att bara gå själva!!
Kartan som visar de olika utsiktpunkterna uppför hela vattenfallet.
Längst ned på vattenfallet. Man blev duschad av vattenånga!!
Maffigt med så mycket vatten. Efter lite påläsning så visade sig att det egentligen inte alls (!) var mycket vatten. För tillfället så var det cirka 25% av vad det kunde vara...
Börjar komma upp på lite höjd så man får utsikt mot byn. Och solen tittar fram!
Snart uppe vid första platån..., det börjar kännas i benen!
Halvvägs så fanns det en restaurang där vi gladeligen satte oss ned och tog en fika. Det fanns även rastställe för hundarna!.
En kopp kaffe och en apfelstrudel satt inte helt fel just nu!
Övre delen på vattenfallet.
Äntligen uppe! Vilken utsikt.

Två mycket glada bergsvandrare på väg ned för berget igen. Fantastisk tur och perfekt väder blev det också. Lite solbrända har vi lyckats bli också!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar