lördag 20 juni 2015

Jönköping till Bad Fallingsbostel

Startade från Jönköping strax efter 9. Konstigt att vinka hejdå till kottarna och mamma och pappa men de kommer ha det bra. 

Till lunch var vi i Malmö, tog bron över och blåste sedan ned till Rödby där det bara var 20 minuter till färjan Schlezvig-Holstein skulle gå. Perfekt timing. Turen över tog endast 45 minuter och sedan var det full fart mot Hamburg. 

Strax utanför Hamburg hade det hänt en olycka. Med tysk precision köar trafiken åt sidan så brandbilarna kan komma förbi utan problem. Stoppet varade endast 10 minuter, sedan var det vägbygge i 6 km och sedan började Autobahn på riktigt. Med nylagd tysk väg. Att vi körde i 160 km/h märktes knappast. När vi passerat Hamburg tog vi sikte på närmsta ställe med ett antal boplatsmöjligheter. Det visade sig bli Bad Fallingsbostel och hotel Am den Walden för 59 Euro inklusive frukost. 

Vi åt middag på en rekommenderad Italiensk restaurang. Ravioli fylld med salvia i smörsås och fläskfilé med pommes och marsalasås intogs ihop med en eller två mycket goda Bitburger. En öl på den lokala Biergarten hans åxå med innan det var dags för natti natti. 

Imorgon satsar vi på att åka till Rosenheim eller något ställe söder om det. 

Övernattning på Haus am Walde.

På baksidan så betade fåren.


Frukost på Haus am Walde. De hade små syltburkar med vad som visade sig vara kräm som man fick gräddmjölk till. Mycket smaskigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar